eMobility: Een duik in elektrische laadoplossingen

eMobility

eMobility: Een duik in elektrische laadoplossingen

eMobility: Een duik in elektrische laadoplossingen

eMobility, oftewel elektrische mobiliteit, heeft de afgelopen jaren aanzienlijke aandacht gekregen van zowel particulieren als bedrijven. Een belangrijk aspect van eMobility is het opladen van elektrische voertuigen. In deze blogpost verkennen we de wereld van elektrische laadoplossingen en hoe wij je hierbij kunnen helpen.

Hoogwaardige laadoplossingen

Laadpunten zijn van essentieel belang voor eigenaren van elektrische voertuigen, of je nu een elektrische auto bezit of een vloot van elektrische bedrijfsvoertuigen beheert. We begrijpen dat de installatie van deze laadpunten een cruciale rol speelt in het stimuleren van de overgang naar groenere mobiliteit.

Wij verzorgen de installatie van oplaadpunten. Dit kunnen zowel laadpalen zijn die buiten geplaatst worden als wallboxen die aan een muur gemonteerd worden. En we installeren niet alleen oplaadpunten voor individuele voertuigen, maar kunnen ook betrokken zijn bij projecten voor bedrijven. Voorbeelden hiervan zijn laadpleinen, waar meerdere oplaadpunten worden geïnstalleerd, infrastructuuraanpassingen om de stroomvoorziening te verbeteren en load balancing om ervoor te zorgen dat de beschikbare elektriciteit efficiënt wordt verdeeld over de laadpunten. GEPA Installatietechniek kan meedenken over de beste oplossingen en de uitvoering van deze projecten verzorgen.

Samenwerking met Mennekes eMobility

Bij GEPA Installatietechniek hechten we waarde aan samenwerking met experts in het veld. Eén van onze gewaardeerde partners is Mennekes eMobility. Samenwerken met specialisten zoals Mennekes stelt ons in staat om hoogwaardige laadoplossingen te bieden en complexe servicevragen efficiënt aan te pakken. Onze directe lijn met de adviseurs van Mennekes zorgt ervoor dat we snel kunnen reageren op de behoeften van onze klanten.

Kennis is de sleutel tot succes in de wereld van eMobility. Bij GEPA Installatietechniek investeren we in de voortdurende bijscholing van ons team. Onze installateurs volgen regelmatig trainingen, zoals die van Mennekes eMobility, om gecertificeerde laadpaalspecialisten te worden. Deze trainingen stellen ons in staat om klanten deskundig advies te geven en hen te ondersteunen bij de installatie van laadstations.

“De kennis helpt ons om professioneel en snel voor onze klanten te kunnen werken. Wij hebben een goede dag gehad bij Mennekes, duidelijke instructies gekregen en de mensen bij Mennekes  leren kennen: als we hen nodig hebben, weten we meteen bij wie we terecht kunnen en hebben we een gezicht bij de contactpersonen”, zo geeft Andre, monteur bij GePa, aan.

Duurzaam opladen met zonne-energie

Wist je dat het oplaadproces van een elektrisch voertuig, volledig op zonne-energie, pas begint wanneer er minimaal 6 ampère zonnestroom beschikbaar is? Je kan ook deels laden op zonnestroom en deels uit het net. Dan gaat die 6 ampère niet op, want het tekort aan zonnestroom wordt dan aangevuld met stroom uit het net. Dit heeft belangrijke implicaties, vooral voor degenen die zonnepanelen hebben geïnstalleerd. Laden met zonne-energie is een boeiend concept, maar het vereist dus dat er voldoende zonne-energie wordt opgewekt om effectief te kunnen laden. Als je al zonnepanelen hebt of overweegt deze te installeren, kunnen onze specialisten je helpen de mogelijkheden te begrijpen en te benutten.

Advies op maat

Naast installatiediensten bieden we ook advies op maat. Of je nu een particuliere, elektrische voertuigeigenaar bent of een bedrijf hebt met elektrische bedrijfsvoertuigen, wij begeleiden je bij het kiezen van het juiste type laadstation en beheren het volledige proces, van bestelling tot inbedrijfstelling. We begrijpen dat de behoeften kunnen variëren, van privéladen tot de behoefte aan een laadstation met backoffice-functionaliteiten voor bedrijfsdoeleinden. We kunnen je helpen bij het vinden van de juiste oplossing.

Heb je vragen over eMobility-oplossingen of heb je specifieke behoeften met betrekking tot het opladen van elektrische voertuigen? Aarzel niet om contact op te nemen met ons.